​Handleiding : Foote

Bedankt voor uw aankoop van Foote. In deze handleiding leggen wij u uit wat u moet weten over Foote en het gebruik ervan

Waar is Foote voor ontworpen

Foote is een ergonomische monitor stand voor mobiele monitoren, bedoelt om mee te nemen waar je ook gaat. Foote is ontwikkeld om te gebruiken in samenwerking met een mobiele monitor van 15 inch tot 17.3 inch met een maximaal gewicht van 1.2 kg.  Foote is niet ontworpen of getest voor monitoren groter dan 17.3 inch of zwaarder dan 1.2 kg. Foote is dus ook niet bedoeld als monitor stand voor grote vaste monitoren.

Scharnieren van Foote

Controleer bij het opzetten van Foote steeds of er nog voldoende kracht in het scharnier van Foote aanwezig is. Aan de voet mag geen spatie zichtbaar zijn tussen de uiterste excenter en de arm (aangeduid met rood op de eerste foto). Indien een spatie zichtbaar is de kracht in het scharnier te laag, gebruik dan de imbus sleutel in de zijkant van de voet van Foote om de schroef aan de zijkant (aangeduid met groen op de eerste foto) aan te draaien en zo de kracht in het scharnier te verhogen. 

Het scharnier aan het scherm kan afgesteld worden wanneer het scherm gemonteerd is. Ook hier kan de schroef (zie de tweede foto) aangedraaid of losgedraaid worden om de kracht in het scharnier respectievelijk te verhogen of te verlagen. Let er hierbij op dat het scherm in alle standen blijft staan en niet dichtklapt.

  • Close up of the hinge showing a gap between the last excenter and the arm of the Foote.

    scharnier onder

  • Close up of a Foote's top hinge with screw/nut.

    scharnier boven

Behandeling van Foote

Foote is vervaardigd uit bamboe een hernieuwbaar natuurlijk materiaal. De bamboe is behandeld met een natuurlijke olie. Deze olie voedt de bamboe en voorkomt dat vuil in het hout trekt, zo blijft Foote voor lange tijd in een uitstekende staat. Door deze behandeling kan je Foote indien nodig schoon maken met water en een niet agressieve zeep.

Om Foote in optimale staat te houden moet de behandeling van de bamboe met een natuurlijk olie minstens 1 maal per jaar hernieuwd worden of wanneer de bamboe droog en ruw begint te worden. Hiervoor kun je snijplank olie gebruiken. Wrijf Foote in met de snijplank olie door middel van een doek. Na enkele minuten intrekken kan je de overtollige olie afwrijven met een droge doek.

Bescherm je monitor

Steek je mobiele monitor met Foote in een laptophoesje dat groot genoeg is. Zo voorkom je dat het scherm van je monitor krassen krijgt of stuk gaat door dat de druk op het scherm te groot wordt.